J.v.DIJK KUNST

Wie

Janny van Dijk

Ik ben Janny van Dijk geboren in 1959 in Amsterdam opgegroeid en de duinstreek, momenteel woonachtig in Heiloo. Sinds ik een potlood kan vasthouden teken ik al. Ik heb verschillende materialen zoals pastel krijt, inkt en pen gehanteerd, heb jaren lang met olieverf gewerkt en sinds 2013 met acryl.
Verschillende oude meesters waren een voorbeeld voor mij, zoals Rembrandt, Michelangelo, Dali en Jofra. Hun schilderijen hebben mij geïnspireerd en langzamerhand heb ik mijn eigen stijl ontwikkeld. Het schilderen heb ik mij zelf meester gemaakt, ik ben autodidact. Meestal schilder ik op een inuïtieve manier. Ik zit graag in het gevoel, de emotie en alles wat bij het leven hoort, en dat op het doek uiteen te zetten of weer te geven. Schilderen is mijn grote passie.
Ik maak ook schilderijen in opdracht. Bijvoorbeeld van een persoon die wordt verbeeld door een sterrenbeeld, kleur, hobby of een gebeurtenis om op die manier het karakter van de betreffende persoon te laten zien, of van een huisdier. Heel persoonlijk en uniek.

J.v.DIJK KUNST

Er is een video van Janny voor de kunstparade gemaakt in 2018
klik hier voor de video op youtube.com